Документи
Розпорядження завідуючого відділу торгівлі та фінансів Київської міської управи про заборону продажу фальсифікованих спиртних напоїв
26 грудня 1941 р.
Копія.
Більшість закусочних по м. Києву торгують горілкою, спіртом, а деякі під виглядом спірту продають навіть самогон.
Постачаються алкогольними напоями власники закусочних з рук спекулянтів, сплачуючи надзвичайно високі ціни, а тому пропонуємо перевести перевірку всіх закусочних В[ашого] району, та інших закладів громадського харчування крім ресторанів, які торгують алкогольними напоями та запровадити в життя таке:
1. Категорично заборонити продавати самогон, винних в порушені передати Поліції.
2. Вияснити, де, у кого власники закусочних придбають алкогольної напої.
Дозволити продавати порціонно горілку 40º не вище 20 крб. 100 грам та 56º не вище 25 крб. 100 грам.
Наливки всякі міцністю 15 – 20º не вище 10 крб. 100 грам.
Алкогольні напої вищої міцності заборонити продавати зовсім.
3. Попередити всіх власників їдалень та закусочних, завідувачів кооперативних та державних закладів громадського харчування про те, що коли вони допустять фальсифікацію напоїв, чи затруєння дурманним зіллям, будуть притягнуті до відповідальності за фальсифікацію за законом військового часу.
4. Зобов’язати інспекторів Райуправи систематично перевіряти це на місцях.
5. Всі матеріали перевірки закладів громадського харчування в справі цін на алкогольні напої, а також страви направляти в Сектор регулювання цін Відділу торгівлі та харчування Київської Міської Управи.
торгівлі та харчування (Медяник)
регулювання цін (Білокриницька)